Investoinnit käytettävyydeksi, osa 2:Kiinteistön käytettävyys tarkoittaa arvoa omistajalle

TOUKOKUU 28, 2020

Antti Hukkanen, toimitusjohtaja | Janna Ehrnstén

Rakenteita rikkova, paljon melua ja sotkua aiheuttava massiivinen viemäriremontti on yleensä sekä kallis että kiinteistön käyttöä rajoittava. Remontin aikaiset käyttökatkot voivat olla pitkiäkin ja aiheuttaa omistajalle lisäkustannuksia ja tulonmenetystä. QL Protectionin missio on tarjota järkevä ja joustava vaihtoehto perinteiselle raskaalle tavalle korjata viemäristöjä.

Käytettävyys on olennainen osa kiinteistön arvoa

Se, että kiinteistölle ei aiheudu merkittäviä käyttökatkoja sopimuskauden aikana, on yksi QL Protectionin kuukausiveloitusperusteisen huoltosopimusmallin kulmakivistä. Kun kiinteistön käytettävyys säilyy, kiinteistö tuottaa enemmän arvoa omistajalleen.

QL Protectionin tarjoama malli tuo siksi merkittävää lisäarvoa rakennuksen kenties tärkeimmän teknisen osan, viemäristön, ylläpitoon. QL Protection muuttaa kiinteistöön tehdyn investoinnin omistajalle arvoa tuottavaksi käytettävyydeksi.

Kiinteistöä suunnitelmallisesti hoitavan omistajan valinta

Kiinteistön käytettävyyden ylläpitäminen on yksi osa tehokasta kiinteistötaloudenpitoa, mutta siihen voidaan vaikuttaa monilla muillakin tavoilla. QL Protectionin huoltosopimusmallissa on käytettävyysaspektin ohella useita muita kiinteistön talouteen myönteisesti vaikuttavia näkökohtia. Kiinteistön hoitoon suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti suhtautuva omistaja voikin valita sen täysin järkisyin.

  1. Sopimuskaudella viemäristöä hoidetaan aktiivisesti kiinteistön käytettävyys ja viemäristön elinkaari huomioiden. Korjaukset kohdennetaan viemäristön osiin, jotka kulloinkin korjausta tarvitsevat. Jatkuvalla valvonnalla ja korjausten suunnittelulla varmistetaan, että yllätyksiä ei tule ja ennaltaehkäistään suuret ja kalliit vahingot. VTT:n sertifioimalla korjausmenetelmällä työt tehdään niin, että merkittäviä käyttökatkoja ei synny.
  2. Tarvetta suuren viemäriremonttilainan nostamiselle ei ole. Huoltosopimus räätälöidään kiinteistön lähtökohdat huomioiden ja laskutetaan kuukausittain, jolloin kustannukset voidaan sisällyttää esim. hoitovastikkeisiin. Pääomaa ei siis sidota kerralla suuria määriä, vaan investoinnit kohdentuvat tarkemmin ja pidemmälle aikajaksolle.
  3. Huoltosopimusmalli toteuttaa myös kestävämmän kehityksen periaatteita. Rakenteita ei pureta eikä viemäristön osia korjata turhaan taikka ennenaikaisesti, jolloin syntyy vähemmän jätettä ja tarvetta korvata käyttökelpoista materiaalia uudella. Viemäristön osat käytetään hallitusti ja tehokkaasti elinkaarensa loppuun.
  4. Säntillinen viemäristön huoltaminen ylläpitää ja jopa kasvattaa kiinteistön arvoa. Kiinteistön viemäristön kunto pysyy hyvällä tasolla, eikä korjausvelkaa tai viemärivahinkoja pääse syntymään.

Haluatko tutustua tarkemmin?

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää ja teemme ehdotuksen juuri sinun kiinteistöllesi sopivasta huoltosopimuspaketista.

Antti Hukkanen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 903 1388
antti.hukkanen@quattrolining.fi

_ _ _

Juttusarjassamme julkaistaan kolme artikkelia. Voit lukea sarjan ensimmäisen artikkelin täältä. Kun seuraat sosiaalisen median kanaviamme, saat ensimmäisten joukossa tiedon julkaisuistamme!

Facebook | LinkedIn